vineri, 21 decembrie 2012

Guvernul s-a saturat de "Prima Casa". Programul se va transforma in "Noua Casa"


Guvernul schimba programul "Prima Casa" in "Noua Casa", destinat doar cumpararii de locuinte noi.
Guvernul Ponta va schimba filosofia programului "Prima Casa" si va inlocui actualul sistem cu un proiect denumit "Noua Casa", care va putea fi accesat doar pentru cumpararea de locuinte noi, un proiect gandit si de Cabinetul Boc, dar abandonat rapid dupa un avertisment al Consiliului Concurentei, scrie MEDIAFAX.
Modificarea programului "Prima Casa" este anuntata ca masura distincta in programul de guvernare al Cabinetului Ponta II pentru intervalul 2013-2016.

Astfel, la capitolul privind consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice, este prevazut ca "Proiectul Prima Casa va fi transformat in proiectul Noua Casa, adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi".
„Au fost facute propuneri din partea bancilor, Fondului de Garantare si a mediului privat, punandu-se accentul pe stimularea constructiei de locuinte, dar nu s-a decis inca nimic. Noi nu am fost anuntati de vreo schimbare in sensul acesta“, a declarat pentru capital.ro Irina Constantinescu, director in cadrul Fondului de Garantare.
Pentru 2013, Guvernul a decis recent ca programul"Prima Casa" sa continue, dar cu garantii emise in limita diferentei ramase neutilizate din plafonul alocat pentru acest an, fara vreo prevedere legata de stabilirea la acest moment a unui plafon suplimentar de garantii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu