miercuri, 19 octombrie 2011

Autostrada Arad - Timişoara va lega România de Europa Occidentală, iar porţiunea din vest a Coridorului IV pan european va face legătura între Sibiu - Lugoj - Timişoara - Arad - Nădlac, spre Ungaria.


Autostrada Timişoara - Arad costă aproximativ 200 milioane de euro, bani asiguraţi în cea mai mare parte de Banca Europeană de Investiţii, cu o participare a Guvernului României în valoare de 70 de milioane de euro. Autostrada, care include şi o porţiune de centură pentru municipiul Arad, are în total 32 de kilometri, şi urmează să facă legătura cu Ungaria, după ce va fi gata şi porţiunea dintre Arad şi Nădlac.
Cei 32 de kilometri ai porţiunii de autostradă dintre Timişoara şi Arad fac parte din Coridorul IV paneuropean, care va face legătura dintre graniţa cu Ungaria, de la Nădlac, şi Constanţa.
Conexiunea autostrăzii Arad - Nădlac cu autostrada Mako - Szeged se va face pe linia frontierei comune, în zona localitatii Csanádpalota. Lucrările la Arad - Nădlac vor fi deschise în această vară, iar durata lor de finalizare este de 36 de luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu